Konfirmasjonsgave under produksjon

Jeg har jo som dere sikkert har fått med dere holdt på å rydde nede på hobbyrommet mitt. Skal ikke si at det er strøkent, men det er bra nok til at jeg kan holde på med symaskinen eller scrapbooking. Det er plass på skrivebordene (jeg har to stykker sammen) og jeg kan gå til stolen. Hva mer trenger man liksom?

 

Til høsten skal min minste søster konfirmeres og da så jeg mitt snitt til å kunne kose meg med saks og papir igjen. Til en annen konfirmant laget jeg en annen type gjestebok og det tenkte jeg at jeg skulle lage nå også. Ikke bare er det fint å kunne gi noe hjemmelaget (så fremst mottaker liker slikt) men denne er også så fin! Angrer litt på at jeg ikke laget en slik til bryllupet vårt faktisk.

 

 

Jeg har kommet så langt med boken jeg holder på med, så det gjenstår ennå en del. Mest pynt da, men det er bare kos. Elsker å sitte med slikt. Kan sitte i time etter time for å finne de viktige, små detaljer som setter prikken over i`en på det man lager. Håndarbeid er virkelig min yoga.

 

Denne boken har jeg kjøpt på den lokale bruktbutikken for så å brettet sidene, ja da. ALLE 300 sidene. Til slutt har jeg svertet de med en brunfarge for å få et litt gammelt preg over den. Veldig gøy å lage disse når alle sidene er brettet ferdig. Må innrømme at etter 70-80 sider så begynner man å se noen ekstra ganger på alle sidene som er igjen.

 

Når jeg har fått denne gjesteboken ferdig skal jeg lage en tutorial tenkte jeg. Å hvis jeg er riktig så heldig så blir jeg ferdig med boken i helgen 😀

 

ps: Gratulerer med dagen, Bunny!

 

Ønsker dere en god helg:)

 

 

 

 

 

 

Instagram

Facebook

Mannen

 

 

 

 

Minsten-lue og votter

Strikkelysten er økende. Hurra! Har hatt en liten “down” periode, men det ser ut som om at det har endret seg litt. Og det er jeg jo selvfølgelig glad for. Som jeg har skrevet om litt tidligere har jeg satt meg noen strikkemål i år, og de har jeg lyst til å nå. Foreløpig ser det slik ut.

  1. Gjøre ferdig diverse UFOer. På god vei.
  2. Strikke primært av garnlageret. Det er KUN lov å kjøpe garn hvis det mangler litt for å ferdigstille et prosjekt. Denne har røket flere ganger.
  3. Strikke opp 3000g garn (60 nøster). Strikket opp 2126g hittil. 
  4. Strikke 10 julegaver. Strikket 6 foreløpig. 

 

Når jeg er så nær med å nå mål nr 3 så gir det ekstra motivasjon til å strikke opp litt fra garnlageret mitt. Det trengs!

Etter at jeg ble ferdig med gullgutten-jakken hadde jeg litt garn til overs. Ca 2 nøster for å være nøyaktig. Disse 2 nøstene ville jeg ikke legge tilbake, men strikke opp så da var det bare å ble litt i den samme klompelompeboken for å se om det var noe som fristet meg, og det var det jo selvfølgelig. Skal innrømme at det skal ikke så mye til for at jeg blir fristet av et nytt prosjekt. Men det er vel ikke en hemmelighet for de som kjenner meg.

 

Jeg havnet på minsten-lue og minsten-votter.

 

 

Disse også fra klompelompe. Strikket i drops merino ekstra fine. Dusken har jeg festet i en knapp på innsiden av luen slik at den kan tas av og vaskes.

 

Når de var ferdige hadde jeg ennå litt garn igjen så da la jeg opp til en ny minsten-lue i en litt mindre str. Alltid kjekt å ha litt småstrikk i gaveboksen.

 

 

 

Hvordan går det med dine strikkemål?

 

Ha en fin dag:)

 

 

 

 

 

Instagram

Facebook

Gullgutten jakken er ferdig

De siste dagene har jeg koset meg med strikketøyet, en gullgutten jakke fra Klompelompe. Jeg har koset meg så mye at til og med trådfestingen(!!) har vært lystbetonet. Ja. Du leser riktig. Jeg har festet trådene med den største glede. Måtte dette bare vare.

 

 

 

I dag fikk jeg i allefall dampet jakken og sydd på knappene jeg klarte å manøvrere meg fram til i den lille knappeboksen min. Hadde heldigvis 6 like knapper så slapp å dra å kjøpe. Jaja. Hvem prøver jeg å lure. Helt ærlig skal det vel godt gjøres om jeg ikke hadde funnet knapper som passet. Har vel knapper nok til min levetid. Egentlig nok til både min, mine barn og barnebarns levetid. Kjente jeg ble litt flau nå. Men men. Man trenger jo et lite utvalg når man driver med håndarbeid.

 

 

Jakke er strikket i drops merino ekstra fine. Et av mine favorittgarn.

 

Nå skal jeg gå ned på hobbyrommet (ja, det går faktisk an å gå inn der nå) å se i strikkebøkene mine etter neste prosjekt. Blir spennende å se hva det blir.

Må vel kaaanskje legge opp til islenderen til mannen igjen snart? Ha det som et sideprosjekt? Hva tror du?

 

Ønsker deg en fin dag:)

 

 

 

 

 

 

Ble visst et nytt prosjekt likevel

I det siste har jeg brukt en del tid på å få has på hobbyrommet slik at det går an å gå inn der uten at man må sette i gang en stor redningsaksjon for å få mennesket ut igjen. Foreløpig har det gått bra og jeg er snart ferdig. Bare småpjusk igjen. Gleder meg stort til jeg skal begynne å bruke litt tid der inne sammen med bl.a. symaskinene mine.

 

Mens jeg holdt på å rydde der inne dukket det jo opp det ene påtenkte prosjektet etter det andre. Jeg må innrømme at det var mange gledelige gjensyn. Et av de påtenkte prosjektene jeg kom over var garn til en “gullgutten” jakke fra Klompelompe, en av mine favorittdesignere. Det prosjektet klarte jeg ikke å vente med så i går kveld satt jeg meg i den gule stolen min og la opp til jakken. Lite slår følelsen av et nytt prosjekt på pinnene.

 

 

Den er ganske fin synes jeg.

 

 

Så nå blir det spennende å se om dette blir en ny UFO eller ikke.

 

 

Hvordan det går med mariusvottestrikken?

Joda. Par 4/8 ble pent lagt vekk til fordel for jakken.

 

 

 

Ønsker deg en fin dag:)

Mariusvotter og pride

I går kveld satt jeg meg ned i den fine, gule stolen min og la opp til par nummer 3 av de 8 parene med mariusvotter jeg planlegger å strikke. Er faktisk ikke lei ennå, men er spent på når det kommer. Det bruker jo å komme som lyn fra klar himmel så her er det bare å smi mens jernet er varmt.

 

 

Mens vottene vokste satt jeg på en episode av “Ja vi elsker camping. Jeg hadde nemlig hørt (egentlig lest) rykter om at min kjære bloggvenn, BunnyTrash, har fått foten innenfor reality-verden, og det måtte jeg jo selvfølgelig få med meg. Er jo morsomt å se hvordan mennesker man har blitt kjent med på det store internettet er i virkeligheten. Ja, også er jeg også veldig glad i konseptet pride, som deler av episoden handlet om.

 

Pride oppsto som minnemarkering for Stonewall-opprøret 28. juni 1969. Klientellet på baren Stonewall Inn i New York City hadde over lang tid blitt trakassert av politiet, og gjorde denne kvelden opprør mot politiet sine arrestasjonar. Opprøret har blitt ståande som eit viktig symbol og startskot for den moderne homokampen, kor diskresjon og undertrykking blei bytta ut med stoltheit, openheit og krav om rettar (www.snl.no/pride).

 

Pride er altså en feiring av skeiv kjærlighet og mangfold som varer i 10 dager. Jeg synes det er veldig fint at man kan løfte fram mangfold, for mangfold er fint uavhengig forskjellighet fra det såkalte normale. Synes det er fint at mennesket kan være seg selv UTEN å bli rakket ned på eller mobbet. For meg handler ikke pride bare om skeiv kjærlighet. Det handler også om at mennesket kan elske den de vil, gå i cosplay-klær uten å få rare blikk, spille fiolin selv om kompisene dine kjører motorcross, ikke være så opptatt av hår og mote selv om dine venninner elsker det, det er greit å ha en diagnose. Egentlig å bare kunne være seg selv uten noe om og men, også alle andre dager utenom de 10 “pride-dagene”.

 

JA TIL MANGFOLD! NEI TIL MOBBING!

 

 

Jaja. Dette ble noe helt annet enn det jeg hadde planlagt å skrive om i dag. Men slik er det av og til når man treffer en nerve.

 

Nå skal jeg sette meg ned å strikke litt til på vottene jeg startet på i går før jeg skal ta turen opp til garnbutikken for å kjøpe 3 nøster til og bytte et nøste slik at jeg er klar for å strikke ennå flere votter.

 

 

 

Ønsker deg en unik dag 🙂

 

 

 

 

 

 

Instagram

Facebook

Mannen

Votter for alle penga

De siste dagene har jeg strikket på mariusvottene på kveldene. Har som sagt planlagt å strikke 4 par som vi skal gi i julegave. I tillegg blir jeg nok å strikke 4 par til siden det blir så mye garn til overs og det er nok til flere par votter (ved at jeg kjøper inn et nøste til av fire farger). Disse ekstraparene legges pent i gaveboksen min til eieren dukker opp.

 

Jeg synes mariusvottene er skikkelig fine, også er det både enkel og morsomme å strikke. Ja. Også går det så fort. Veldig fort. Det liker jeg når jeg skal strikke mange eksemplarer av samme plagg og mønster. For det er jo litt slik at det blir “kjedelig” å strikke det samme.

Jeg er nå ferdig å strikke to par. Til og med festet trådene! Ja du leste riktig. Trådene er festet. Hurra.

 

 

Så nå skal de legges i kurven sammen med de andre prosjektene som venter på toving. Jepp. Har et prokrastineringssystem for det også!

 

Da jeg var ferdig med å feste trådene på mariusvottene tenkte jeg at jeg skulle være litt ekstra flink så jeg dukket ned i UFOposen for å finne et prosjekt som manglet trådfesting. Og det fant jeg. Til de grader.

 

 

Da jeg vrengte vottene så jeg hvor mange tråder som ventet på å bli festet. Mistet motet rimelig kjapt, men satt meg ned å begynte.

Så 6 lysår sener og tap av både livsgnist og mot var trådene på disse vottene også festet.

 

 

Å hvor skal disse spør du? De skal også ned i kurven der prosjektene venter på toving.

Nå skal jeg legge opp til par nr 3 av mariusvotter.

Hvis du har lyst å strikke marius tovavotter finner du mønsteret HER. Det er gratis.

Ønsker deg en fin dag 🙂

 

 

 

 

 

 

Instagram

Facebook

Mannen

Så var det kveld

Du vet når det regner ute og du tenker umiddelbart; “Hurra! Da slipper jeg å komme på en dårlig unnskyldning for å ikke gå ut å luke litt i det forsmådde blomsterbedet i hagen!”

Slik har jeg det i kveld. D E I L I G. Å du kan jo tenke deg hva jeg gjør.

Helt aldeles riktig! Jeg har satt meg ned i den gule, fine strikkestolen med bena i kryss, strikketøyet i hendene og en serie på tv`n. Gjett at jeg koser meg.

Hva jeg strikker på? Jo. Jeg var jo å kjøpte litt nytt garn her om dagen. Jada. igjen.

 

 

Dette var det jeg kom ut med. Er skikkelig fornøyd med fargene. Ja, det lyger LITT på bildet, de er litt mer pastell.

Jeg satt en stund for å velge ut hva jeg skulle begynne med, det kan jo også ta en hel arbeidsdag når man har lyst å starte på alt samtidig, men jeg havnet i allefall på disse fargene.

 

 

Synes de blir skikkelig søte.

 

 

Nå skal jeg kose meg resten av kvelden med strikketøyet. Ja. Ullsokkene er på 😉

 

Ønsker deg en fin kveld:)

 

Så gikk jeg på en smell. Igjen

Den siste tiden har jeg ikke hatt noen strikkelyst. Har faktisk manglet lysten til å gjøre håndarbeid generelt. Rekk opp hånden alle som sliter med det samme fortiden.

Det var det jeg visste. Vi er mange.

 

Jeg har spekulert og spekulert på hva det kan være som gjør at jeg overhode ikke finner lysten til noe som helst. Kan det være UFOene mine som har tatt knekken på lysten. Eller er det kanskje sommerens visitt som har flyttet håndarbeidslysten langt vekk i fra mitt vesen? Ikke vet jeg. Jeg holder en solid knapp på det siste.

Men i går tenkte jeg at jeg måtte prøve å gjøre noe for å få tilbake lysten. Jepp. Du tenker riktig. Selvfølgelig kan nytt og fint garn lokke fram håndarbeidslysten som pepperkakesmuler lokket Hans og Grethe tenkte jeg og satte meg i jetmobilen og suste av gårde til garnbutikken.

Vel framme fant jeg ut at jeg skulle ringe mannen for å få et “OK” på garnkjøpet mitt siden jeg har vært så tøff å si at jeg skal strikke av garnlageret mitt.

“Hei elskling” sier jeg.

“Hei”.

Så fortsetter jeg med en yndig og uskyldig stemme mens jeg står med et garnnøste i hånden. “Ehm. Jeg tenkte at kanskje jeg skulle dra på garnbutikken å kjøpe garn for å strikke noen tova mariusvotter som vi kan gi til *******, *****, ****** og ****** i julegave. Var ikke det lurt?”

“Ja, det var det” sier han.

“Så bra. Glad i deg. Hade” svarer jeg og legger lykkelig på røret og fyller en hel kurv med garn.

Må innrømme at jeg mistenker at han er smertelig klar over min intensjon med å ringe han angående garnkjøpet. Men han sier ikke noe på det. Han vil bare at jeg skal være lykkelig.

 

 

Sjekk de fargene jeg fikk med meg hjem. ELSKER de! Hvis du lurer så er det Fritidsgarn fra Sandnesgarn jeg har handlet.

 

Å tror du ikke det hjalp på strikkelysten? Uten tvil.

Da jeg kom hjem satt jeg meg nemlig ned å strikket med det samme. Strikket helt til jeg ble ferdig med disse.

 

 

En pose med nytt og spennende garn ga meg lysten til å strikke ferdig de sunnivavottene jeg har begynt på for en stund siden. Så nå gjenstår det bare å feste trådene og tove de.

 

 

Tadaa. Jupps. Du ser riktig. Helt riktig. Trådene er festet og jeg er rimelig fornøyd med at disse ikke blir liggende i åresvis! Kanskje jeg endelig har lært? Neppe, men det er lov å håpe.

 

Ønsker deg en fin søndag:)

 

 

God gammeldags tekake

 

Tekake. En tidløs klassiker og ikke minst ganske enkel å “klappe i hop”.

Når jeg hører ordet “tekake” får jeg umiddelbart assosiasjoner til da jeg var yngre og jeg hørte det slamret og slo ute på kjøkkenet, etterfulgt av en snikende god lukt som spredde seg i huset. Ja, og selvfølgelig smaken av en fersk tekake med iskrem til. N A M. Mamma pleide nemlig å finne plutselig ut at hun skulle lage denne kaken for å glede oss. Hun gjør det for så vidt ennå og det er også noe jeg har adoptert i fra henne.

Ikke bare er tekaken god, men den er også ekstremt enkel å “klappe i hop” hvis man får lyst på noe godt eller får besøk. Det tar ca 40 minutter fra du finner fram ingrediensene til kaken er spiseklar. Perfekt spør du meg.

 

Oppskrift på tekake

4 egg

7 dl sukker (jeg bruker kun 4 dl)

3.5 dl melk

300 g smør

10 dl hvetemel

4 ts bakepulver

4 ts vaniljesukker

 

Pynt:

Kanel

Sukker

 

Pisk eggedosis av egg og sukker.

Smelt smøret og bland det med melken.

Bland sammen det tørre.

Bland smørmelken og sikt det tørre vekselsvis inn i eggedosisen.

Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne.

Strø over masse sukker og kanel.

 

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter.

 

Serveres med iskrem eller pisket krem.

 

 

Grunnen for at jeg bruker 4 dl sukker framfor 7dl er så enkelt som at jeg skulle bake denne kaken en gang jeg fikk besøk og manglet 3 dl sukker men tenkte at jeg skulle prøve likevel. Det gikk helt fint så etter den gang har jeg bakt med kun 4 dl sukker pluss det som skal være på toppen.

 

Ha en fin onsdag:)

Av og til trenger man bare å lytte

Tekst: Trygve Skaug

 

Det er nydelig sommervær her i Alta og jeg tenker meg ut for å nyte solskinnet sammen med en kopp kaffe. Jeg åpner koppeskapet og strekker meg etter den nærmeste kaffekoppen jeg ser.

 

Hysj vær stille

Hører du lyden av meg

som heier på deg

 

 

Jeg skal ikke si så mye mer enn at hvis du har en tøff og vanskelig dag, sett deg ned å lytt. Vi er noen som heier på akkurat deg.

 

Ønsker DEG en fin dag <3