Årets julelue

For noen år siden ønsket mannen min seg en ny lue. Må innrømme at å strikke lue er ikke på topp 5 listen min, men jeg tenkte at jeg skulle gjøre et tappert forsøk på å få ferdigstille en lue til han. Han kom med luen og jeg måtte le. Den var jo heklet og ikke strikket. Fortsatt ikke på topp 5 listen, men greit.

 

Jeg fant fram min gode venn google og søkte etter heklet lue. Jeg kom over mønsteret på OL-luen, fant fram garn og heklekrok og satt i gang. En omgang, en omgang til og enda en omgang. En liten pause og en omgang til. Slik fortsatt det over to kvelder før jeg plutselig oppdaget at jeg var jo ferdig. Jøss! Det gikk overraskende fort. Så fort at luen havnet på topp 10-listen min over ting jeg synes er greit å strikke/hekle.

 

Så kom påsken og han ønsket seg en påske lue. Jeg fant fram samme oppskrift, garn og heklekrok og satt i gang. En omgang, en omgang til, en liten pause der jeg vurderte om den faktisk var på topp 10-listen min. Svaret var ja og jeg heklet videre. Den gule påskeluen ble ferdig og han var synlig hvor enn han gikk den påsken. Ja, du har rett. Signalgul var fargen.

 

Så. Nå er desember like om hjørnet og desember betyr jul. Gjett hvem som ønsket seg en jule-lue? Riktig.! Neste spørsmål. Gjett hvilken lue som ble ønsket? Ja. Helt rett.
Jeg fant fram oppskriften, garn og heklekrok og satt i gang. En omgang, en omgang til å jada. Jeg måtte spørre meg denne gangen også om topp 10-plasseringen var riktig. Svaret var ennå ja og jeg heklet videre.

 

 

Luen ble ferdig og jeg kunne overrekke den til mannen. Tror du han ble fornøyd eller?

 

 

Å kledelig var den også.

En ting er sikkert og det er at så lenge denne mannen blir så glad for en ny lue så er denne luen på topp 10-listen min. Uten tvil 🙂

 

Luen er strikket med dobbel tråd med drops baby merino.

Oppskriften finner du HER.

 

 

Ønsker deg en din dag:)

 

 

 

 

Instagram

Facebook

Kjøkkenkluter med oppskrift

Etter at jeg ble ferdig med alle mariusvottene har jeg egentlig ikke hatt noen spesielle strikkeprosjekter, men bare strikket litt på flere forskjellige UFOer. Jepp. De har også formert seg siden sist. Rare greier det der, men men. Blir i allefall aldri arbeidsledig.

 

Her en kveld gikk jeg ned på hobbyrommet mitt for å se etter noe å strikke på. Ja, du leser riktig, og ja jeg burde vel egentlig skrevet “se etter noe ANNET å strikke på enn de mange påbegynte prosjektene mine som ligger ved siden av stolen min”. Kan vel herved si at “prosjekt bli kvitt alle UFOene mine” er avsluttet og feilet. Prøver igjen til neste år. Må jo ha noe å glede meg til. hehe.

 

Mens jeg var nede på hobbyrommet mitt dukket denne opp.

 

 

 

Denne posen fikk jeg plutselig i posten fra en snill og anonym giver. Denne og en annen. Heldig!! Så hvis du ser dette så TUSEN TAKK:D de er i godt bruk.

Inne i denne posen ligger det….. *trommevirvel* …… garn.
Ja du ble vel forfær nå! Men det er sant. Det er garn i den posen. Bomullsgarn.

 

 

 

 

Fant umiddelbart ut at jeg skulle ta opp denne posen med bomullsgarn og begynne å strikke kjøkkenkluter. Tenkte helt ærlig at jeg nå skulle strikke opp ALT av bomullsgarn, men ja. Det blir sikkert med noen kluter denne gangen om jeg kjenner meg rett. Det er jo så mye annet fint jeg har lyst å lage og UFOene skaper seg ikke selv så kan jo ikke være strukturert og tålmodig å strikke opp alt garnet med det samme. Det hadde jo vært totalt krise.

 

Jeg begynte i allefall å strikke noen kluter. Perfekt tv-strikk når man er for trøtt til å strikke mønster, men for kvikk til å ikke strikke noe som helst. Også er det så kjekt å ha slike liggende i gaveesken. Ja. Og selvfølgelig i kluteskuffen vår. Jeg elsker disse!

 

 

Foreløpig er det fire ferdige kluter og en er påbegynt.

 

Som dere ser er det to forskjellige kluter. Begge med vanskelighetsgrad superenkel. Som sagt, perfekt tv-strikk for en trøtt strikkekropp eller for deg som har lyst å lære deg å strikke.

 

 

 

 

Oppskrift:

Garn: Bomullsgarn fra rema, søstrene grene, nille, europris, dalegarn mm.

Strikkepinne: Rundpinne nr 3.5.

1 nøste holder i massevis til 1 klut.

 

Klut nr 1.

Legg opp 40 m på p 3.5.

Strikk 5 riller.

1 omg. Strikk alle masker rett.

2 omg. Strikk 5 m rett. Strikk 30 m vrang. Strikk 5 m rett.

Fortsett med disse to omg til kluten er like før ønsket lengde. Strikk så 5 riller. Fell av på siste pinne.

 

Klut nr 2.

Legg opp 40m.

Strikk riller til ønsket lengde. Fell av.

 

Tadaa. Da var du to kluter rikere og garnlageret ditt har minket med ca 1 – 1.5 nøster.

 

Ønsker deg en fin lørdag:)

 

 

 

 

 

Instagram

Facebook

Julestemning og mariusvotter

Sitter å ser ut av stuvinduet vårt akkurat nå. Å vet du hva jeg ser? Jo. Snø. Masse snø.
Det er så koselig å se snøen som har lagt seg på verandaen og på trærne. Det gir en så koselig stemning. Og ikke minst. Det er snart jul. Vurderer å sette på litt julemusikk nå bare for å utnytte stemningen til det fulle.

 

Jeg elsker jul. ELSKER med store bokstaver. Planlegger julegavene et helt år i forveien. Ikke fordi at jeg skal være flinkere enn alle andre, men jeg synes det er så koselig å planlegge neste års gaver for så å starte på de i romjulen. Jada. Jeg er vel egentlig kronisk julepsykotisk, men hvem bryr seg? Ikke jeg i allefall. Jeg koser meg med julen gjennom hele året 😀

Det skal jo sies at jeg lager jo også de fleste julegavene jeg gir og da er det greit å bruke alle dagene i året på å lage de i stede for de 2 siste mnd før jul.

 

Tidligere i år bestemte jeg meg for å strikke noen par med marius tovavotter. Liker å strikke de, og andre tovavotter, så det blir ofte et par eller ti i løpet av året. I tillegg til at det er fine gave så går det jo så fort å strikke de også. Vinn-vinn 😉 Så i stede for å strikke de 4 parene jeg hadde tenkt så ble det 14 par(!!!). Jepp. Overdrivelsen slår til her også. Det fine er jo at jeg har 10 ekstra julegaver som ligger i gaveboksen min til eieren dukker opp.

 

Det ene paret har en estetisk feil, men who cares? De er jo like varme:)

 

 

 

 

Noen av de er allerede pakket inn, mens noen har fått plass i gaveesken min.

 

Om du fikk lyst å strikke disse vottene så finner du mønsteret HER. Oppskriften er gratis.

Jeg har strikket disse vottene i fritidsgarn fra Sandnesgarn.

 

 

Ønsker deg en fin helg:) med eller uten julepsykose 😉

 

 

 

 

 

 

Instagram

Facebook

 

 

Norlin-hals

Jeg har jo fått en fin tradisjon med at når mannen drar vekk i mer enn et døgn så forvandler jeg stue og kjøkken til en systue slik at jeg kan sitte å kose meg med symaskinene mine på et litt større areal enn boden under trappen. Misforstå meg rett altså, jeg er overhode ikke misfornøyd med hobbyboden min. Jeg elsker å være det. Å da mener jeg ELSKER. Bruker ganske mye tid der når det ikke har vært en mystisk bombeeksplosjon der inne å det er plass til at jeg sitter der. Skjønner ikke helt hva som utløser denne bomben og hvor den kommer i fra. Samme problemet har jeg hatt på pikerommet mitt fra jeg var liten og til jeg flyttet for meg selv. Joda, litt da også, men da holdt bomben seg til en bod. Merkelige greier det der. Rett og slett.

 

Men i allefall.

Mannen drar vekk, jeg (og røde kors) går inn i hobbyboden og redder ut symaskinene mine og det jeg trenger for å få gjennomført alle mine planlagte prosjekter for denne syrunden. Og de planlagte prosjektene er mange. MANGE. Jeg har nemlig en tendens til å planlegge litt vel optimistisk med tanke på disponibel tid. Men lærer jeg? Nei. Stresser jeg litt på slutten? Ja.

 

Denne gangen sydde jeg bl.a. bukser, vester, headover, luer, norlinluer og norlinhalser, eller kort fortalt, julegaver.
Synes nemlig det er best å gi de gavene jeg minst likte å få da jeg var barn. *Skrekkmusikk* De MYKE pakkene.

Ja. Jeg er blitt en slik en ja. Noe jeg sa til meg selv at jeg ALDRI skulle bli. Kjenner barnet i meg er skuffet. Veldig skuffet. Men godtar det likevel siden jeg legger ved en leke, hobbysaker eller godis også.

 

Ser jeg skriver meg bort hele tiden, men det er vel en del av sjarmen med kreative tekster.

Konsentrasjon frøken, konsentrasjon!

 

En av de tingene jeg sydde en del av denne gangen var norlin-halser. De har jeg aldri sydd før men synes de så så kjekke ut så da måtte jeg prøve.

 

 

Den ene her er i ren ull og den andre er jo bare nydelig!

Å når man finner noe man synes er fint så blir det jo ofte flere av de.

 

 

 

Og to med ullfor.

 

 

 

Å så lett kan man gå rundt både varm og (ekstra) vakker 😉

 

Joda, det ble flere i andre stoffer også. Er ikke fanatisk selv om jeg vet å sette pris på det estetisk vakre 😉

 

Disse har enten fleece eller ull på innsiden.

 

 

Disse er sydd etter konkrete ønsker. Det er alltid gøy! den med stjerner er i ren ull.

 

 

 

Her er også noen ønsker pluss at jeg har fått sydd opp en del restestoffer.

 

 

Er kjempe fornøyde med disse halsene. Både passform og symåte så disse blir å være fast på produksjonslisten min tenker jeg.

 

Om du har lyst å sy de selv finner du mønsteret (og litt andre ting) ved å trykke HER.

 

Så vil jeg bare ønske deg en fin dag! Har du en litt, eller veldig kjip dag så ønsker jeg deg en ekstra god dag. 🙂

 

 

 

 

 

 

Instagram

Facebook