Mariusvotter og pride

I går kveld satt jeg meg ned i den fine, gule stolen min og la opp til par nummer 3 av de 8 parene med mariusvotter jeg planlegger å strikke. Er faktisk ikke lei ennå, men er spent på når det kommer. Det bruker jo å komme som lyn fra klar himmel så her er det bare å smi mens jernet er varmt.

 

 

Mens vottene vokste satt jeg på en episode av “Ja vi elsker camping. Jeg hadde nemlig hørt (egentlig lest) rykter om at min kjære bloggvenn, BunnyTrash, har fått foten innenfor reality-verden, og det måtte jeg jo selvfølgelig få med meg. Er jo morsomt å se hvordan mennesker man har blitt kjent med på det store internettet er i virkeligheten. Ja, også er jeg også veldig glad i konseptet pride, som deler av episoden handlet om.

 

Pride oppsto som minnemarkering for Stonewall-opprøret 28. juni 1969. Klientellet på baren Stonewall Inn i New York City hadde over lang tid blitt trakassert av politiet, og gjorde denne kvelden opprør mot politiet sine arrestasjonar. Opprøret har blitt ståande som eit viktig symbol og startskot for den moderne homokampen, kor diskresjon og undertrykking blei bytta ut med stoltheit, openheit og krav om rettar (www.snl.no/pride).

 

Pride er altså en feiring av skeiv kjærlighet og mangfold som varer i 10 dager. Jeg synes det er veldig fint at man kan løfte fram mangfold, for mangfold er fint uavhengig forskjellighet fra det såkalte normale. Synes det er fint at mennesket kan være seg selv UTEN å bli rakket ned på eller mobbet. For meg handler ikke pride bare om skeiv kjærlighet. Det handler også om at mennesket kan elske den de vil, gå i cosplay-klær uten å få rare blikk, spille fiolin selv om kompisene dine kjører motorcross, ikke være så opptatt av hår og mote selv om dine venninner elsker det, det er greit å ha en diagnose. Egentlig å bare kunne være seg selv uten noe om og men, også alle andre dager utenom de 10 “pride-dagene”.

 

JA TIL MANGFOLD! NEI TIL MOBBING!

 

 

Jaja. Dette ble noe helt annet enn det jeg hadde planlagt å skrive om i dag. Men slik er det av og til når man treffer en nerve.

 

Nå skal jeg sette meg ned å strikke litt til på vottene jeg startet på i går før jeg skal ta turen opp til garnbutikken for å kjøpe 3 nøster til og bytte et nøste slik at jeg er klar for å strikke ennå flere votter.

 

 

 

Ønsker deg en unik dag 🙂

 

 

 

 

 

 

Instagram

Facebook

Mannen

8 kommentarer
  1. Nei, nei, nei, hahaha.. nå skvatt jeg!!

   Jeg dævver av det opplegget der, hellige måne som hun sa i charterfeber, egentlig er jeg med i ganske mange produksjoner, men det er litt sånn at man må vite om meg for jeg har forandret meg mye selv. Noen produksjoner har jeg kostymer og noen så må man prøve å unngå å blinke for å ikke gå glipp av meg.

   Her nylig hadde noen sett meg i serien «Jævla Homo», den er også noen år gammel og har visst gått i reprise eller noe. Dont Ask me Where. Her i huset ser vi ikke på TV så jeg får ikke sånt noe med meg, lol.

   Uansett, fint at du har et positivt forhold til pride, veldig bra at du la ut et avstandsbilde, veldig hyggelig tekst – glad for å ha blitt din bloggvenn 😘

  2. jeg elsker Marius mønster og ønsker meg en genser. Pride støtter jeg- alle får lovt å elske og være seg selv så lenge det ikke skader andre

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg