Rabarbragrøt

Vi er så heldige å har rabarbra i hagen. Ikke bare er det fint å ha spiselige ting like utenfor døren, men det gir også gode minner og assosiasjoner.

 

Da jeg vokste opp fikk vi lov til å gå å hente rabarbra i hagen for så å dyppe det i en kopp med sukker og spise det (les: sleike av sukkeret). Vi syntes jo at rabarbraen var for sur til å spises, men hva gjør man ikke for å få litt ekstra sukker? Jupp. Later som om at man skal spise rabarbra.
Vi ble jo fort avslørt da. Men i håp om at sukkerleveransen skulle vedvare tok vi en bit av rabarbraen og sa “mmmm” mens ansiktsmusklene holdt på å løpe løpsk etter å ha blitt overfalt av den sure rabarbrasaften. Det nyttet ikke akkurat. Sukkerleverandøren var merkelig nok “gått tom”. Men den kortvarige skuffelsen gikk fort over. Vi hadde jo fått litt så vi var egentlig fornøyde og sprang videre for å leke sammen med vennene våre.

 

Da jeg ble eldre økte interessen min for det å høste fra naturen. Jeg har anskaffet meg noen bøker som skal lære meg om hva som kan spises og ikke. Ja, også har jeg jo bestemor som er et vandrende leksikon på dette området. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg kun henter mat i fra naturens spiskammers eller kan så enormt mye, men jeg har laget meg noen tradisjoner mens jeg prøver å lære meg mer.

En av de er å lage rabarbragrøt og rabarbra- og jordbærsyltetøy.

 

 

Rabarbra og jordbær.

 

 

 

 

Her kokes det rabarbra- og jordbærsyltetøy.

 

 

 

Rabarbra- og jordbærsyltetøy.

 

 

Rabarbragrøt.

 

Ha litt melk på rabarbragrøten, server den til en du er glad i og kos dere.

Oppskriften på rabarbragrøten finner du HER og rabarbra- og jordbærsyltetøyet finner du HER.

 

 

Ønsker deg en fin dag:)

 

 

 

 

 

Instagram

Facebook

Mannen

14 kommentarer

Siste innlegg