Som lovet skal jeg dele oppskriften på rabarbrapaien med dere, så her kommer den.
Deig
200 g mel
120 g smør
3 ss vann.
Fyll
500 g rensket rabarbra
1 dl sukker
2 ss potetmel
Frø fra en halv vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
Topping
2 ss kanel
2 ss sukker
Om du vil ha “gitter” eller lokk på paien lager du en til deig.
Fremgangsmåte
Finn fram foodprosessoren din, om du har. En bolle og håndkraft går også fint. Ha i ingrediensene til paideigen i foodprosessoren og kjør på full hastighet til deigen er fast og fin. Om du velger en bolle og håndkraft knar du inn smøret i melet og tilsetter vannet til slutt.
Trykk deigen ut i en paiform som måler 27cm. Deigen skal trykkes i bunnen og kantene.
Bland sammen sukker, potetmel og vaniljestangfrøene/vaniljesukkeret sammen og ha det over rabarbraen. Bland alt sammen og ha det over paibunnen i formen.
Om du velger å ha lokk eller “gitter” på paien din lager du en til porsjon med bunn. Kjevle den ut og skjær strimler på 1-1,5 cm bred å ha over paien.
Stek rabarbrapaien midt i ovnen på 225°C i ca 30 minutter.
La den stå å avkjøles til den er lunken.
Serveres gjerne med vaniljeis.
Lykke til!
Ønsker deg en fin dag 🙂
Jummy, det så veldig godt ut. Ønsker deg ogdå en fin dag❤
*også
Takk 😀
Så god ut 😊 Prøv med marengslokk oppå – det blir knallgodt 👏
Ooo. Det må jeg prøve 🙂 Takk for tips:)
Testet oppskriften på pai🥰 Nydelig👌 Takk for inspirasjon🥧😀
Takk for tilbakemeldingen 🙂
Mener du gitterstrimlene1,5 cm tykk , eller bred ?
Ååh. Takk! Skal redigere det inn i teksten med det samme. De skal være 1-1.5cm brede. 😊